1 min

Tags in dit artikel

,

Een creditcard met zo’n 5 gigabyte aan gegevens? Dat kan toch niet? Maar niets is minder waar. De kans dat u binnenkort een creditcard uit uw beurs pakt, met een opslagcapaciteit van 5 gigabyte word steeds groter. StorCard ziet eruit als een creditcard met binnenin deze kaart een zeer kleine hardeschijf.

Er zullen verschillende soorten kaarten van op de markt komen, met een variërende opslagcapaciteit van 100 Mb tot 5 gigabyte. De "StorCard" bezit ook een magneetstrip waardoor het medium in de standaard lezers voor creditcards gebruikt kan worden. De gegevens op de harde schijf in de "StorCard" kunnen gelezen worden in een usb-kaartlezer waarna ze overgezet worden naar de PC. Ter beveiliging van de gegevens en schijf zit op de achterkant van de "StorCard" een metalen schuif die pas opengaat wanneer de kaart in de lezer wordt geplaatst.

De kaart bevat ook een eigen processor met daarop software, die opgeslagen gegevens in realtime codeerd. De kaart zal redelijk flexibel zijn, en enigszins gebogen kunnen worden zonder dat er gegevens verloren zullen gaan, aldus de makers.

De gegevens die uitgewisseld kunnen worden met uw pc, zullen via een usb kaartlezer, de "StorReader" met uw pc uitgewisseld kunnen gaan worden. De kaartlezer moet zo’n 100 dollar gaan kosten terwijl de schijfjes zelf voor minder dan 15 dollar over de toonbank zullen gaan.