2min

Tags in dit artikel

, ,

Creative, wereldwijd marktleider op het gebied van digitale entertainmentproducten voor personal computers en het Internet, kondigt de Creative PC-CAM 550 aan. Een nieuwe dual-mode WebCam die stilstaande en bewegende beelden vastlegt, zowel onderweg als thuis en/of op kantoor. Creative kwam als eerste op de markt met dual-mode WebCam-technologie. U sluit deze nieuwe WebCam eenvoudig aan op uw PC via de USB-poort en pakt hem gewoon uit de houder als u ermee naar buiten wil.

De PC-CAM 550 registreert foto’s en videobeelden met 16,7 miljoen kleuren bij resoluties tot 640×480. Het product omvat bovendien een uitgebreid softwarepakket waarmee gebruikers live videochats kunnen houden met hun vrienden, beelden kunnen vastleggen en via e-mail kunnen uitwisselen – en zelfs korte, haarscherpe films kunnen registeren! Wie de WebCam buiten wil gebruiken, pakt hem gewoon uit de houder. Hij is meteen klaar om minifilms en stilstaande beelden vast te leggen. Vier, overal verkrijgbare AAA-batterijen leveren het nodige vermogen. Het interne geheugen van 8 MB bewaart korte video’s, of tot 88 foto’s met een resolutie van 1,3 megapixels (geïnterpoleerd) of met een resolutie 640×480, of 195 foto’s met een resolutie van 320×240.

De PC-CAM 550 oogt stijlvol en modern, en past perfect in de hand. Een 640×480 CMOS-sensor zorgt voor een snelle aanpassing aan de lichtomstandigheden, terwijl de automatische flitser beschikt over verschillende instellingen. Daarnaast is er een opnametimer en diverse andere functies. Dit alles zorgt ervoor dat u snel en gemakkelijk foto’s kunt maken.

Geraldine Lee, Europees Brand Manager voor WebCams bij Creative, over dit nieuwe product: "Gebruikers pakken gewoon hun PC-CAM 550 en trekken eropuit. Als ze achteraf weer achter de PC zitten, kunnen ze de meegeleverde software gebruiken om hun foto’s of minifilms te downloaden en te beheren. Willen ze online chatten, foto’s archiveren en beheren, of hun eigen leuke minifilms voor de familie maken, dan is deze WebCam de perfecte keuze: hij maakt vriendschap nog vrolijker!"

Lee besluit: "Bovendien is dit toestel veelzijdig, handig en eenvoudig. Net wat u mag verwachten van het bedrijf dat de toon aangeeft in entertainment voor de PC." De adviesprijs voor de Creative PC-CAM 550 bedraagt EUR125. De WebCam is vanaf maart in de winkels verkrijgbaar.