1 min

Tags in dit artikel

, ,

De Amerikaanse computer- en softwaremaker Apple heeft een nieuwe iMac-productlijn aangekondigd. De twee nieuwe apparaten zijn volgens de fabrikant sneller, goedkoper en zijn voorzien van DDR-geheugen. Het eerste nieuwe model, met een breedbeeldscherm van 17 inch, is uitgerust met een 1-GHz PowerPC G4-processor en een 133-MHz systeembus. Maar ook 256 MB DDR-geheugen, een snellere SuperDrive voor het afspelen en branden van cd’s en dvd’s op viervoudige snelheid en ingebouwde ondersteuning voor 54-Mbps ethernet en Bluetooth.

Het tweede nieuwe model, met een flat-panelbeeldscherm van 15 inch, is voorzien van een 800-MHz processor en is verkrijgbaar voor slechts 1299 euro exclusief btw. Dat is 300 euro minder dan de prijs van het vorige model met een 15-inch beeldscherm. Het bovengenoemde 17-inch model kost 1899 euro exclusief btw.

Tegelijkertijd heeft Apple een prijsverlaging aangekondigd voor de eMac, de productlijn voor zowel de consumentenmarkt als het onderwijs. De eMac, die is ontwikkeld voor het onderwijs en de consumentenmarkt, heeft een plat CRT-beeldscherm van 17 inch en een opmerkelijk compacte behuizing. Het instapmodel van de eMac kost nu slechts 999 euro exclusief btw.