Apple Store bijgewerkt met nieuwe iMacs

Apple heeft de Apple Store vandaag offline gehaald om de nieuwe iMac’s toe te voegen aan de online winkel. Zo hebben de nieuwe iMac’s de beschikking gekregen over de nieuwste Intel processoren, nieuwe videokaarten, Thunderbolt I/O technologie en een nieuwe HD-camera voor Facetime.

Apple blijft bij de bestaande modellen en update alleen de specificaties. Alle geruchten over een touchscreen iMac of een iMac met een andere beeldverhouding kunnen dus naar de prullenbak. Apple houdt vast aan twee 21,5 inch modellen en twee 27 inch modellen.

Het goedkoopste model is een 21,5 inch welke voorzien is van een Intel Core i5 2,5 GHz quad-core processor, 4GB DDR3, een AMD Radeon HD 6750M en een harde schijf van 500 GB. Dit model gaat over de toonbank voor 1149 euro inclusief BTW.

Dan is er ook nog het duurdere 21,5 inch model, deze beschikt over Intel Core i5 2,7 GHz processor, 4GB DDR3, een AMD Radeon HD 6770M en een harde schijf van 1TB. Dit model wordt verkocht vanaf 1449 euro.
Apple Store bijgewerkt met nieuwe iMacs
De 27 inch modellen blijven uiteraard ook de duurste modellen. Al is er ook hier een goedkope en een duurdere variant. De goedkoper variant krijgt ook een Intel Core i5 2,7 GHz processor, 4GB DDR3, een AMD Radeon HD 6770M en een harde schijf van 1 TB. Dezelfde configuratie dus als de duurdere 21,5 inch alleen dan met een scherm diagonaal van 27 inch. De prijs van deze goedkope 27 inch is 1649 euro.

Het duurste iMac model is de 27 inch met een Intel Core i5 3,1 GHz processor, 4GB DDR3, een AMD Radeon HD 6970M en een harde schijf van 1 TB. Dit model kost dan wel 1899 euro.

Optioneel zijn er ook nog uitbreidingen te bestellen, zo kan men ook kiezen voor een Intel Core i7 3,4 GHz processor, een harde schijf van 2 TB of een SSD van 256 GB. Ook is het vanaf nu mogelijk om het geheugen uit te breiden tot maximaal 16 GB, eerst kon hier maximaal voor 8GB worden gekozen. Ook blijft de keuze voor het AppleCare Protection Plan natuurlijk gehandhaafd.

Alle nieuwe iMacs zijn standaard voorzien van een nieuwe Sandy Bridge processor welke zo’n 20 tot 25 procent sneller zijn dan hun voorgangers. Ook beschikken alle iMacs over een nieuwe HD-Camera waarmee de ervaring met Facetime nog beter zou moeten worden.

Apple Store bijgewerkt met nieuwe iMacs

Ook beschikken de nieuwe iMacs over de nieuwe Thunderbolt technologie van Intel, de 21,5 inch modellen krijgen 1 Thunderbolt poort en de 27 inch modellen krijgen 2 Thunderbolt poorten. De Thunderbolt poorten zijn in staat om dataoverdracht snelheden te halen tot wel 10 Gbps. Daarnaast kan de Thunderbolt ook gebruikt worden als HDMI, DVI, VGA of Disaply poort.

De behuizing van de iMacs is onveranderd, deze bestaat nog steeds uit een combinatie van aluminium en glas.