Apple heeft in haar maandelijkse nieuwsbrief aan gebruikers in de educatieve sector bekendgemaakt dat het de 17-inch iMac zal blijven aanbieden. Voor de gewone consument is het 17-inch-model al geruime tijd niet meer verkrijgbaar.

Het lijkt erop dat Apple de 17-inch iMac aan blijft bieden om onderwijsinstellingen en overheden, die onder de wereldwijde economische crisis lijden, tegemoet te komen. De 17-inch iMac zal 899 dollar kosten en beschikbaar blijven naast de huidige 20- en 24-inch-modellen die Apple nu aanbiedt aan onderwijs, overheid en de gewone consument.

De ‘onderwijs’-iMac is uitgerust met een Intel Core 2 Duo-processor met een kloksnelheid van 1,86 GHz. Daarnaast heeft de computer 1 GB werkgeheugen en een 160 GB harde schijf. Het grafische werk wordt verricht door een Intel GMA 950-igp, bekend van de eerste MacBook en tot voor kort de Mac mini.

Opvallend is ook dat het hier niet gaat het om de huidige iMac-modellen met een zwarte en aluminium behuizing, maar de traditionele witte behuizing afkomstig uit 2006. Het lijkt daarom ook onwaarschijnlijk dat dit model iMac ook voor consumenten beschikbaar zal komen.