1 min

Tags in dit artikel

,

De Amerikaanse overheid heeft afgelopen vrijdag uiteengezet hoe het land zich dient te wapenen tegen een eventuele online aanval. In een 76-pagina tellend rapport worden internetgebruikers en bedrijven gewezen op veilig computeren. De meningen over het online veiligheidsplan lopen uiteen. Sommige experts menen dat de strategie niet stevig genoeg is. In tegenstelling tot eerdere versies worden bedrijven niet verplicht hun systemen te beveiligen. Er staat slechts dat de overheid het goede voorbeeld moet geven. Volgens de critici moeten bedrijven online veiligheid tot absolute prioriteit maken om deze te kunnen waarborgen.

De vijf sleutelprioriteiten in het cyberveiligheidsplan voor zowel overheid als bedrijfsleven zijn: het ontwikkelen van een veiligheids reactiesysteem, het identificeren van dreigingen en veiligheidslekken, het verhogen van het bewustzijn voor gevaar, het beveiligen van het online overheidsgedeelte en het vergroten van zowel de nationale als internationale samenwerking op het gebied van online veiligheid.

De verantwoordelijkheid voor het online veiligheidsplan komt te leggen bij het nieuwe ministerie van Binnenlandse Veiligheid. Van het ministerie wordt verwacht antwoord te geven op eventuele cyberattacks en bedrijven zoals banken aan te moedigen om met eigen veiligheidsstandaarden te komen.