min

Tags in dit artikel

, , ,

PC World magazine bestaan 20 jaar. Het komende nummer laat zien hoe personal computeren in die periode is veranderd. Ook het tijdschrift zelf onderging een metamorfose. Het allereerste nummer van PC World was een 324-pagina tellend zwaargewicht. Het jubileumnummer haalt dit aantal met 166 pagina’s niet. Ook de focus is veranderd. Was computeren twintig jaar geleden vooral hobby, inmiddels gebruikt zes op de tien mensen de computer op het werk.

Dan de computer zelf. Twintig jaar geleden had de machine een drive voor een 5.25 inch floppy en een voor de nieuwe 3.25 inch floppy. Inmiddels levert Dell al pc’s zonder floppy drive. Immers bijna alle software wordt geïnstalleerd via de CD-ROM en data die onderweg nodig is of verkregen wordt kan via USB van of naar de pc worden gebracht.

In de eerste uitgave van PC World wordt Microsoft’s Windows niet eens genoemd. Windows 1.0 kwam pas in 1984 op de markt en veroverde pas in 1990 echt de markt. Over dat Windows debuut schreef het magazine dat het een permanent effect zou hebben op de personal computer industrie. Niet dat PC World altijd gelijk heeft: zo schreef het tijdschrift ook dat pen-gebaseerde software het toetsenbord zou vervangen.