min

Tags in dit artikel

, , , ,

NEC Computers, leverancier van desktops, notebooks en serveroplossingen voor de zakelijke markt, introduceert de NEC Express5800/120Mf, een dual-processor server, specifiek ontworpen voor snelgroeiende bedrijfsomgevingen. De server kenmerkt zich door uitstekende prestaties, schaalbaarheid, uitbreidbaarheid en eenvoudig beheer. Met zijn sterke processor en I/O prestaties, modulaire ontwerp en schaalbare architectuur komt de NEC Express5800/120Mf tegemoet aan de hoge eisen van bedrijfsomgevingen. De server is uitgerust met de nieuwste Intel Xeon processortechnologie en snelste werkgeheugen met two-way interleaved DDR266 SDRAM waardoor zelfs de zwaarste applicaties worden ondersteund.

Door de interne opslagcapaciteit van meer dan 1,4 TB en 6 PCI-sloten kan de NEC Express5800/120Mf grote hoeveelheden data verwerken. De data-integriteit wordt beschermd door het ECC Chipkill-geheugen, het reservegeheugen en verscheidene RAID-configuraties, beschikbaar met geïntegreerde en optionele disk array controllers. De server uptime wordt onder andere verhoogd door een geïntegreerde chip voor beheer op afstand onder alle omstandigheden en door de software beheer suite, ESMPRO.

“Doordat IT-budgetten onder druk staan, is het van belang dat de levenscyclus van servers wordt vergroot. Met de NEC Express5800/120Mf spelen we in op de behoefte aan veilige investeringen en verlaging van de serverkosten. Door de twee Intel Xeon processoren, de interne opslagcapaciteit van meer dan 1,4 TB en aanzienlijke I/O uitbreidbaarheid is deze server in staat mee te groeien met veeleisende omgevingen”, zegt Dennis Bellicam, Executive Director – Enterprise Computing Systems Division – NEC CI.