1 min

Tags in dit artikel

, , ,

De TravelMate C100 van Acer is in het 4de kwartaal van 2002 de best verkochte tablet pc in EMEA (Europa, Midden-Oosten en Afrika), aldus IDC. Op wereldniveau deelt Acer die eerste plaats met HP. De TravelMate C100, de eerste tablet-pc die op de markt kwam, combineert de sterke eigenschappen van de vertrouwde notebook met de verhoogde productiviteit en het comfort van een tablet-pc.

In EMEA leidt Acer de markt voor tablet-pc’s met 7.987 verkochte exemplaren, goed voor een marktaandeel van 39%. HP en Fujitsu Siemens bezetten respectievelijk de 2e en 3e plaats. In EMEA werden tijdens het 4de kwartaal van 2002 in totaal 20.731 eenheden verkocht. Wereldwijd gingen in diezelfde periode 72.000 stuks over de toonbank. Acer verkocht meer dan 17.000 exemplaren. Dankzij de goede relatie met Microsoft kon Acer als een van de eerste de tablet-pc onder Windows XP op de markt brengen.

"Nog voor de lancering in november bezorgde Acer in het kader van Microsofts Early Adopter Program proef exemplaren bij belangrijke industrieleiders", verklaarde T.Y. Lay, voorzitter van de International Operations Business Group, Acer Inc. "De feedback die we ontvingen, speelde een belangrijke rol in de verdere ontwikkeling van onze tablet-pc en heeft ongetwijfeld bijgedragen tot Acers uitstekende opmars op de tablet-pc-markt die we tijdens het vierde kwartaal mochten beleven."