1 min

Acer heeft het afgelopen kwartaal verlies geleden. De hardwarefabrikant zegt dat de opkomst van de tabletmarkt een negatief effect heeft op de vraag naar laptops, waardoor het aantal verkopen flink daalde. De CEO maakte bekend dat de rest van het jaar er ook somber uit ziet. Acer zal het lopende kwartaal ook geen winst maken, de CEO verwacht dat 2011 uiteindleijk op verlies uit zal komen.

In het tweede kwartaal van dit jaar komt Acer uit op een verlies van bijna 161 miljoen euro. Ook schreef het bedrijf 100 miljoen euro af op niet verkochtte voorraaden en dubieuze betalingen. Acer heeft aangekondigd dat er in Europa zo’n 300 arbeidsplaatsen gaan verdwijnen en het bedrijf flink gaat reorganiseren.

Acer is op dit moment de tweede grootste computerfabrikant ter wereld, na HP. Wel zag het bedrijf zijn marktaandeel teruglopen met 16,4 procent. Asus een van Acer’s grootste concurrenten wist 6,8 procent marktaandeel te winnen.

De nummer één van de markt, HP, heeft besloten zijn PC-tak te willen gaan verkopen. De grote vraag is welk bedrijf hier interesse in heeft en de middelen heeft om zo’n grote overname te doen.