1 min

Tags in dit artikel

, ,

De onlangs aangekondigde mobiele technologie van Intel, Centrino, is niet alleen bedoeld voor notebooks. Ook Tablet PC’s zullen met de techniek worden uitgerust. Centrino is gebaseerd op een nieuwe mobiele processor-architectuur en technologie voor draadloze datacommunicatie. Centrino staat volgens Intel ook voor functies die zorgen voor een aanzienlijk langere batterij-gebruiksduur, dunnere en lichtere notebook-modellen en hogere prestaties voor mobiele pc’s. De Amerikaanse chipfabrikant introduceerde het Centrino-platform in maart dit jaar. Op dat moment waren slechts notebooks uitgerust met de technologie.

Een Tablet PC van Fujitsu Siemens. Type: Stylistic ST4110

De eerste Tablet PC’s met Centrino aan boord zullen gebaseerd zijn op de Pentium M-chip, die volgens Intel zuiniger omspringt met energie en relatief hoge prestaties levert bij een betrekkelijk lage kloksnelheden tussen de 900 megahertz en 1,6 gigahertz.

Het Japanse Panasonic is een van de eerste pc-fabrikanten die een Centrino-gebaseerde Tablet PC op de markt zet. Het gaat om de zogenoemde Toughbook CF-18, verkrijgbaar vanaf 3200 dollar. Ook Acer en het Amerikaanse Motion Computing willen een Centrino-tablet gaan maken. Dit alles meldt het Amerikaanse PC World.