1 min

Tags in dit artikel

,

Antivirusbedrijven zijn hun software aan het verbeteren met verfijndere techniek. Volgens de bedrijven zou dit een manier zijn, om in de gecodeerde bijlagen te komen waarin de Bagle-worm zit.

Recente versies van de Bagle-worm worden niet door antivirussoftware herkent, omdat ze in een met wachtwoord beveiligd zip-bestand zitten. Die bestanden zijn voor de antivirussoftware niet te scannen, terwijl het wachtwoord in het mailtje staat.

Afgelopen woensdag hebben Kaspersky Labs en Bitdefender een update uitgebracht die het mogelijk maakt om gecodeerde zip-bestanden te kunnen scannen. Zodra het bestand gedecodeerd is, wordt hij gescand als een .EXE bestand.

Eugene Kaspersky, hoofd van antivirus onderzoek van Kaspersky Labs, over de nieuwe manier om wormen onschadelijk te maken: "Het is een technologie die gebruikers moet beschermen tegen een nieuwe generatie computerwormen, vooral wormen die zich verstoppen in door wachtwoord beveiligde ZIP-bestanden. Binnen 4 dagen kwamen er maar liefst 5 van dit soort wormen uit".