min

Tags in dit artikel

, ,

Ondanks dat Microsoft een van de grootste verkopers van draadloze netwerk producten aan het worden is, heeft het bedrijf besloten dat ze stoppen met hun hele lijn Wi-Fi producten.

Een bron heeft gezegd dat Microsoft de Wi-Fi markt is ingestapt om de beveiliging, het gebruiksgemak en de prestaties te verbeteren. Microsoft vindt dat het dit heeft bereikt.

Maandag heeft een woordvoerder van Microsoft het bevestigd. Na een goede evaluatie heeft de Microsoft Hardware Group besloten om te stoppen met hun breedband en netwerk hardware producten. In plaats daarvan zal Microsoft de opgedane kennis gebruiken voor toekomstige producten.

Het besluit van Microsoft is nogal drastisch, aangezien het pas nog een USB versie van hun 802.11g producten uit heeft gebracht. En het bedrijf zit pas sinds september 2002 in de Wi-Fi markt. Microsoft kreeg al snel een groot marktaandeel, alhoewel dit iets verkleinde toen Microsoft later dan zijn concurrenten 802.11g producten uitbracht.

Microsoft heeft een complete lijn Wi-Fi producten, waaronder basis stations, laptop kaarten en USB en PCI add-ons voor desktop computers. De 802.119 lijn zal nog enkele maanden worden verkocht. De oudere producten zullen alleen nog in bepaalde winkels terug te vinden zijn. De producten zullen nog wel ondersteund worden tijdens de twee jaar durende garantie.