1 min

Tags in dit artikel

, , ,

De Surface-tablet van Microsoft is een redelijk succes te noemen, hoewel Microsoft geen precieze verkoopcijfers wil tonen, blijkt uit cijfers van derden dat de tablet aardig goed verkoopt. Tot zover het goede nieuws over de Surface, want de tablet blijkt meer en meer productiefoutjes te bevatten. Het laatste dat aan het lijstje toegevoegd mag worden zijn problemen met de WiFi-connectiviteit.

Na eerdere gebreken met voornamelijk scheurende en sporadisch geluiddempende toetsenborden van de tablet, is er nu een fout in de WiFi-verbinding ontdekt. Gezien de 18 pagina’s tellende discussie op de Microsoft Community, lijkt het een veelvoorkomend probleem. De problemen manifesteren zich in een compleet verlies van signaal of een beperkte verbinding.

Tot dusver zijn er verschillende oplossingen voor het probleem aangedragen door gebruikers zelf, deze zijn:

  • Resetten van WiFi-connectie
  • Het WiFi-netwerk instellen op alleen 802.11g
  • Uitzetten van energie-instellingen van de draadloze netwerk kaart
  • De netwerkkaart opnieuw installeren

Resultaten van deze oplossing blijken voor iedere gebruiker verschillend uit te pakken. Een forum-moderator heeft aangegeven dat gebruikers die de problemen ondervinden hun router op 802.11g moeten zetten als tijdelijke oplossing.

Afgelopen dinsdag kwam er een patch voor de Surface RT uit waarmee het probleem verholpen zou worden, maar toch blijven sommige gebruikers problemen houden. Sommigen merken dat de internetverbinding bijzonder stroef verloopt via WiFi en anderen krijgen het niet eens voor elkaar om de update te installeren.