1 min

Microsoft heeft bekendgemaakt dat het naast alle features die komende zomer worden toegevoegd aan Windows 10 er ook een feature gaat verdwijnen. De mogelijkheid om je WiFi-netwerken in Windows 10 te delen met je contacten wordt uit het besturingssysteem geschrapt. WiFi Sense is al verwijderd uit Windows 10 Insider Preview Build 14342.

De feature is origineel afkomstig uit Windows Phone en biedt de mogelijkheid om de WiFi-netwerken die in je systeem zijn opgeslagen te delen met je contacten. Het wachtwoord wordt dan onzichtbaar gedeeld met je contacten zodat ook hun Windows-apparaten kunnen verbinden met het WiFi-netwerk. Op die manier hoef je thuis bijvoorbeeld niet je gasten het wachtwoord van je WiFi-netwerk te geven, maar kunnen ze toch verbinden.

Microsoft stelt dat het enorm veel werk is om de code die deze feature mogelijk maken te onderhouden, terwijl er nauwelijks gebruik van wordt gemaakt. Om die reden heeft Microsoft dan ook besloten om de feature maar gewoon te schrappen, zodat het die tijd in nuttigere features kan steken. Voor degene die wel gebruik maakt van de functie is het uiteraard wel een gemis, maar volgens Microsoft is die groep heel beperkt.

Op dit moment kan iedereen de functie nog gebruiken, in de Windows 10 Anniversary Update die deze zomer verschijnt wordt de functie integraal geschrapt.