min

Tags in dit artikel

, ,

‘Vanaf nu ondersteunen wij Prescott-processoren’, zegt Bastian Fröhlig, PR-manager van Shuttle Computer Handels GmbH. De uit Taiwan afkomstige marktleider voor mini-pc’s en producent van moederborden heeft enkele modellen uitgebreid om ze te laten functioneren met de Intel Pentium 4 met Prescott-processor. Deze beschikt over 1 Mb cache en stelt bijzondere eisen aan de stroomverzorging van een pc-systeem.

Daarom heeft Shuttle de XPC-modellen ST62K, ST61G4VP, SB75G2VP en SB61G2V3 aan deze eisen aangepast. Zij kunnen nu snelheden aan tot 3,4 GHz. ‘Naast de Prescott-ondersteuning waren wij vooral bekommerd om het geluidsvolume’, zo Fröhlig nog. En hij voegt eraan toe: ‘daarom hebben wij deze modellen nu reeds uitgerust met de nieuwe 250 WattSilent-X voeding.’

Daarnaast heeft Shuttle ook zijn modellen SN85G4V2 (voor Athlon 64), SN45GV2 en SN41G2V2 met de Silent-X voeding uitgerust om zo de eigen geluidsproductie verder te doen afnemen.

Eind juni worden nog meer nieuwigheden bij Shuttle verwacht. ‘Dan presenteren wij twee nieuwe behuizingdesigns’, belooft de PR-manager.