2min

Tags in dit artikel

, ,

Met de introductie van nieuwe producten die PC’s voorzien van audio, video en andere mogelijkheden brengt Intel een van de belangrijkste veranderingen in het PC-platform in de afgelopen tien jaren teweeg. De meeste van deze mogelijkheden waren tot dusver enkel in speciaal daarvoor geconfigureerde systemen beschikbaar. De nieuwe technologieën maken de PC niet alleen productiever, ze openen ook de deur naar High Definition (HD) video, 7.1 surround sound en krachtige bestandsbeveiliging voor zowel zakelijk als thuisgebruik. Samen vormen deze technologieën het fundament voor een nieuw type PC: een alles-in-een hifi-apparaat met HD-video, hifi-geluid en draadloze connectiviteit.

"Dankzij de innovaties van Intel neemt de PC een belangrijke stap voorwaarts en worden nieuwe consumententoepassingen mogelijk", zegt Louis Burns, vice president en general manager, Intel Desktop Platforms Group. "Dankzij deze evolutie kunnen mensen via de PC op nieuwe manieren genieten van hun digitale muziek, video, foto’s en games, en gebruik maken van andere apparaten in huis. Tegelijkertijd stimuleren deze nieuwe PC-technologieën nieuwe gebruiksmogelijkheden voor de zakelijke omgeving, zoals het gebruik van meerdere beeldschermen op één PC om het overzicht te houden over meerdere projecten tegelijk."

Het fundament voor deze nieuwe platforms wordt gevormd door drie nieuwe Intel Express chipsets – die zorgen voor de verbinding tussen de microprocessor en de rest van de PC – en een aantal nieuwe Intel Pentium 4 processors met Hyper-Threading (HT1) technologie. Vanaf vandaag zijn nieuwe PC’s die gebaseerd zijn op de Intel 915 G/P en 925X Express chipsets – voorheen bekend onder de codenamen ‘Grantsdale’ en ‘Alderwood’- wereldwijd verkrijgbaar. Deze nieuwe chipsets worden gecombineerd met de nieuwste Pentium 4 processors met HT-technologie 5xx-series, die geproduceerd worden volgens Intels geavanceerde 90nm productieprocédé en met snelheden tot 3,6GHz.

Meer informatie over de chipsets, is hier te vinden.