min

Tags in dit artikel

, , ,

De maatregel wordt al langer toegepast in vele bedrijven en nu moeten ook de Britse soldaten het lot ondergaan: ze mogen geen iPods meer op zak hebben tijdens diensturen.

Deze maatregel is niet getroffen omdat de soldaten door het luisteren naar muziek niet geconcentreerd zouden zijn. Het gaat om de gemakkelijke dataoverdracht van computers naar de iPod. Soldaten kunnen via de iPod geheime documenten naar de buitenwereld smokkelen. Soldaten kunnen natuurlijk op een legerbasis gemakkelijk toegang krijgen tot informatie die niet in de verkeerde handen mag vallen.

Het verbod geldt logischerwijs dan ook niet alleen voor de iPod maar voor alle opslagmedia. De soldaten mogen dus geen USB-sticks, geen MP3-spelers, geen digitale camera’s en dergelijke meer op zak hebben. Een woordvoerder van het Britse leger zegt dat de USB-apparaten gevaarlijk zijn omdat er geen wachtwoord nodig is om ze aan te sturen. Hierdoor is het mogelijk om gevoelige informatie te "stelen" door zonder toestemming bepaalde handelingen uit te voeren.