1 min Devices

Microsoft stelt SP2 wederom uit

Microsoft stelt SP2 wederom uit Microsoft heeft de release van Service Pack 2 wederom uitgesteld naar een latere datum. Momenteel verwacht Microsoft dat zij Service Pack 2 medio Augustus zal kunnen uitgeven.

Service Pack 2 wordt door velen gezien als een van de meest cruciale updates voor Windows XP tot nog toe. Naar verluid zullen er een grote hoeveelheid bugs gefixd worden en zullen er een aantal veiligheids-utilities meegeleverd worden. Daarnaast zal er in SP2 ondersteuning voor de NX-technologie aangeboden worden, welke meegeleverd word in de Athlon 64 en Opteron processoren van AMD. Daarnaast zal ook een hardwarematige virus en exploitscanner ondersteund worden, welke in de nieuwe Athlon 64 en FX processoren word meegeleverd.

De investering voor het ontwikkelen van SP2 ligt volgens Microsoft om en bij de 300 milioen dollar. Een daadwerkelijke releasedatum is nooit officieel door microsoft vrijgegeven, maar de geruchten deden de ronde dat SP2 op 5 augustus gelanceerd zou worden. Hoewel Microsoft deze datum niet gehaald heeft, denken verschillende bronnen echter dat het nog maar enkele dagen zal duren.

Bron:tomshardware.com