2min

Tags in dit artikel

, , ,

Bijna de helft van de Nederlanders heeft tegenwoordig de computer in de woonkamer staan. De andere helft van de bevolking zit in de studeerkamer achter de computer en bij een kleine groep mensen staat deze in de slaapkamer. Een onderzoek dat in opdracht van HP is uitgevoerd door Maurice de Hond onder 900 Nederlanders geeft dat weer. Uit het onderzoek blijkt verder dat de animo voor computer-mogelijkheden op TV beduidend hoger is dan die voor televisie kijken via de computer.

De belangrijkste resultaten:

* De term digital entertainment – de digitale samenwerking tussen gaming, fotografie, muziek, films en internet – is bij tweederde van de ondervraagde mannen en vrouwen een bekend begrip.
* Slechts 9% kijkt televisie via de computer. Bij mannen is dat 12%, bij vrouwen 6%. Voornaamste reden is het gemis van het luie stoel-gevoel (62%). Een te klein scherm is voor 36% de voornaamste reden om geen TV te kijken op de computer.
* Computer-mogelijkheden op TV wordt door 24% van de ondervraagden als ideaal en handig gezien.
* 26% van de ondervraagden kijkt naar gedownloade films. Bijna tweederde daarvan doet dat op tv, 19% op de computer in de werkkamer en 15% op de computer in de woonkamer.
* Bijna de helft van de ondervraagden ziet diversiteit van het aanbod als grootste voordeel om thuis films te kunnen downloaden en direct te kunnen bekijken. Anoniem naar erotische films kunnen kijken, vindt slechts 3% een voordeel.
* Eén op de drie Nederlanders dowload muziek van het internet met behulp van programma’s als Kazaa of eDonkey. Slechts 2% download via betaalde sites.
* Als reden voor het niet downloaden via programma’s als Kazaa en eDonkey geeft slechts 10% aan het niet fair te vinden voor de artiest. Te tijdrovend (23%) en te ingewikkeld (21%) worden als voornaamste redenen opgegeven. Digital entertainment en HP
Dit onderzoek werd gehouden aan de vooravond van de introductie van de HP Media Center computer. Deze computer maakt op eenvoudige wijze van elke TV een digital entertainment center. De HP Media Center computer wordt medio oktober van dit jaar geïntroduceerd.

Het (legaal) downloaden van muziek is nu al heel eenvoudig en niet langer tijdrovend met de in augustus jl. geïntroduceerde HP Pavilion serie. Deze nieuwe PC-modellen voor de consument zijn standaard voorzien van Apple iTunes.