HP start de nieuwe productcategorie ‘Digital Entertainment’ en bouwt samen met de grotere retailers in de consumentenelektronicamarkt aan de nieuwe categorie. "De komst van computertechnologie in de woonkamer zal een ware revolutie veroorzaken", aldus Sywert Schadenberg, marketing manager consumer business HP Greater Western Europe. De eerste producten die HP in deze nieuwe categorie introduceert zijn de HP Media Center computer, de HP Pavilion dv1000-serie breedbeeld entertainment notebook PC’s, Instant en Home Cinema digitale projectoren en een 23-inch high-definition LCD-monitor.

Digital entertainment in een handomdraai
De stijlvolle en modern vormgegeven HP Media Center m1170 en m1190 bieden consumenten een reeks innovatieve kenmerken voor alle mogelijke vormen van home entertainment. De HP Media Center fungeert als het basisstation of de thuisserver voor volledig digitale toegang tot televisie, radio, muziek en internet. Het hele gezin kan digitale bestanden opslaan: films, televisieprogramma’s, muziek, foto’s en meer. Zo hoeven niet meer overal CD’s, DVD’s en oude videobanden rond te slingeren.

De nieuwe HP Personal Media Drive – standaard in de m1190 – is een verwisselbare harddisk aan de voorzijde van de HP Media Center. De HP Personal Media Drive is eenvoudig aan te sluiten en los te koppelen, ook als de computer in gebruik is. De schijf biedt 160GB extra opslagruimte voor bestanden dat gelijk staat aan bijvoorbeeld ruim 10 uur video, 1.900 uur MP3-muziek en 180.000 digitale foto’s.

De HP Media Center bevat optioneel een cameradock-houder voor het eenvoudig aansluiten van een HP Photosmart digitale camera, zonder gedoe met kabels of connectors. Ook is de HP Media Center voorzien van een verbeterde versie van HP Imaging Zone; foto- en beeldbewerkingssoftware. In combinatie met de meegeleverde infrarode HP Media Center-afstandsbediening kan het hele gezin gewoon vanaf de bank digitale foto’s bekijken. Gekoppeld aan een plasma/LCD-televisie, een rear-projection-TV of een digitale projector vormt de HP Media Center een weergaloos digital home entertainment-systeem.

Schadenberg ziet de Media Center niet als vervanger van de PC. Deze Personal Computers blijven elders in het huis hun functies behouden, bijvoorbeeld om te e-mailen, internetten, chatten, maar ook voor bewerken van foto’s of vakantiefilms.

Dit blijven handelingen voor op de desktop of notebook PC. Met de nieuwe oplossing richt HP zich op huishoudens die vaak als eerste de nieuwste technologie adopteren. Bijvoorbeeld gezinnen die breedbandinternet hebben en interesse tonen in een flatscreen-TV.

"Tot nu toe is televisie altijd eenrichtingsverkeer geweest. Nu zal de consument echter ook een interactieve rol kunnen gaan spelen. Met computertechnologie en digitale televisie in combinatie met internet hebben nieuwe spelers uit de computerwereld een aanzienlijke voorsprong op de traditionele fabrikanten van consumentenelektronica," stelt Schadenberg.

Entertainment in breedbeeldformaat
De nieuwe HP Pavilion dv1000-serie entertainment notebook PC’s combineert home theater entertainment met mobiel computing. Deze breedbeeld notebook PC’s bieden tal van innovatieve mogelijkheden voor home entertainment, waaronder HP QuickPlay en een sublieme beeldkwaliteit. Het ultradunne en lichte ontwerp, de duurzame accu’s en de draadloze technologie zorgen er bovendien voor dat gebruikers overal films kunnen kijken en muziek kunnen luisteren.

Een opvallend entertainment kenmerk op de HP Pavilion dv1000-serie is HP Quickplay. Een nieuwe mediaspeler waarmee films en muziek kunnen worden afgespeeld zonder het besturingssysteem op te starten. Dit betekent in de praktijk dat een uitgeschakelde notebook in slechts twaalf seconden klaar is om een film af te spelen.

Het 14-inch breedbeeld LCD-display van de dv1000-serie biedt 25% meer beeldoppervlak dan een standaard 15-inch display. Het is daarom uitermate geschikt voor het bekijken van breedbeeldfilms en foto’s, maar ook voor het spelen van games en surfen op internet. Harman/Kardon speakers zorgen voor stereogeluid in topkwaliteit en het is mogelijk om twee koptelefoons tegelijkertijd op het notebook aan te sluiten.

Thuisbioscoop beleving
Wie een film wil zien en ervaren zoals in de bioscoop, hoeft nu niet meer de deur uit. De nieuwe HP digitale projectors toveren iedere kamer om tot een ware thuisbioscoop. De HP ep9012 Instant Home Cinema Projector beschikt over een geïntegreerde DVD-speler en een 2.1 Dolby Digital geluidssysteem met een subwoofer. Deze digital home entertainment-projector biedt het beeldformaat, het overweldigende geluid en de visuele impact van een ‘Big Screen’-film.

Met de HP ep7112 en 7122 Home Cinema digitale projectors kunnen thuis films bekeken worden in grootformaat beeld van topkwaliteit, met levensechte kleuren en een contrastverhouding waarmee ook de fijnste details te zien zijn.

Groter en beter
Met zijn opvallende, stijlvolle en slanke vormgeving is de nieuwe HP f2304 high-definition 23-inch LCD-monitor het nieuwe scherm voor digitaal entertainment. Dankzij het ultrabrede scherm en een ongekend hoge resolutie van 1920×1200, kunnen gebruikers genieten van een geweldige beeldkwaliteit. Het is het perfecte scherm voor een digital entertainmentomgeving thuis.

Dankzij het grote beeldformaat en beeldkwaliteit is het zonder meer mogelijk om twee documenten of webpagina’s naast elkaar te bekijken. Daarmee is deze monitor bij uitstek geschikt voor consumenten die meerdere toepassingen tegelijkertijd gebruikt, bijvoorbeeld foto’s bewerken en een computergame spelen, surfen op internet of DVD-films afspelen. Het scherm kan 16,7 miljoen kleuren weergeven, heeft een anti-reflectielaag, biedt een beeldverhouding van 16:10 en een reactiesnelheid van slechts 16 milliseconden. Dit maakt de HP f2304 tot het perfecte beeldscherm voor snelle actiegames of -films.

Prijzen
De consumentenadviesprijzen incl. BTW zijn:

HP Media Center:
m1170 €1.199
m1190 €1.499
HP Personal Media Drive €249

HP Pavilion breedbeeld notebook PC’s:
dv1005 €999
dv1030 €1.199
dv1055 €1.399

HP Home Cinema digitale projectors:
HP ep7112 €1.499
HP ep7122 €1.999
HP ep9012 €2.299

HP f2304 23-inch HD LCD-monitor €1.799