Met de creatie van de S700i heeft Sony Ericsson een sprong voorwaarts gedaan in de ontwikkeling van cameratelefoons en mobiele apparatuur. Het swivel-design (het toestel opent met één draaibeweging) is net als de vele features opmerkelijk. Met een simpele draaibeweging kan de S700i onder meer van een sublieme digitale camera worden veranderd in een telefoon. De S700i geeft imaging een nieuwe impuls dankzij de geïntegreerde 1.3 megapixel CCD digitale camera voor perfecte foto’s en een 2.3 inch 262K TFT display. Met de compatible Memory Stick DuoTM kun je lekker veel opslaan.

De creatie van de S700i 1.3 megapixel cameratelefoon is een inspirerend verhaal over samenwerking. Teams van Sony Ericsson en Sony hebben samen de eerste cameratelefoon ontwikkeld. Daarin zijn imaging en communicatie niet ondergeschikt aan elkaar, maar is er sprake van een identiek hoog kwaliteitsniveau op het gebied van functionaliteit, kwaliteit en gebruiksgemak.

Het verhaal achter de ontwikkeling is belangrijk, omdat het aangeeft waarom Sony en Ericsson überhaupt zijn gaan samenwerken", zegt Rikko Sakaguchi, Sony Ericssons Senior Vice President en hoofd Product & Application Planning. "Naarmate de kwaliteit van de beelden verbetert, stappen steeds meer mensen over op cameratelefoons. De balans tussen telefoon en camera moet echter goed zijn. De kwaliteit van de mobiele telefoon moet identiek zijn aan die van de camera. Bovendien moeten de digitale foto’s snel verzonden kunnen worden nadat ze zijn gemaakt. Sony Ericsson is waarschijnlijk het enige bedrijf ter wereld dat beschikt over de design- en technologie-expertise om zowel telefoons als camera’s onder één dak te produceren en deze twee functionaliteiten te integreren in één kwalitatief apparaat."

Het innovatieve 180° swivel design geeft je de gelegenheid om eenvoudig en gebruiksvriendelijk op drie verschillende manieren te communiceren. Met een gesloten telefoon kun je met behulp van de vijfvoudige joystick beelden bekijken, browsen en bellen. Voor intuïtieve interactie worden de soft keys van het LCD- scherm gebruikt. Dat heeft Sony Ericsson ‘browse & talk’ genoemd. Vervolgens draai je de S700i om en leg je de telefoon op zijn kant om de nieuwe vorm van ‘photo shoot’ te ervaren. Deze nieuwe camerafunctie is gebaseerd op het succesvolle format van de digitale camera. Met de handen aan weerszijde van het toestel, net als bij een traditionele camera, worden foto’s gemaakt. Door je mobiele telefoon open te draaien -swivel- krijg je toegang tot het toetsenbord, waarmee je makkelijk tekst invoert en e-mails verzendt. Dat is het zogenoemde ’text & e-mail’-principe. Met deze drie innovatieve communicatiemethoden haal je altijd het beste uit je S700i.

Dankzij een 3D gaming engine van Hi Corp is de S700i ook het ultieme apparaat voor gaming. De telefoon wordt geleverd met embedded Java games en de mogelijkheid om extra games te downloaden via Sony Ericsson’s Fun & Download website. De telefoon biedt verder een scala aan spannende entertainment applicaties zoals een MP3 muziekspeler, mobiele muziek-diensten, de Music DJTM ringtone componist en 40 polyfone ringtones.

De S700i komt in oktober op de markt en heeft een adviesverkoopprijs van €759,-.

Productspecificaties

Gewicht: 137g
Stand-by tijd: tot 300 uur (12.5 dagen)
Gesprekstijd: tot 7 uur
Afmeting: 107.5mm x 49 mm x 24.5mm
Display: 262K kleuren (240 x320 pixel)
Camera: 1.3 megapixel CCD (1280 x 960 beeldgrootte) Connectivity: Memory Stick DuoTM, Bluetooth, infrarood, kabel Applicatieondersteuning: JAVA 2.0, Hi Corp Mascot CapsuleTM Engine Micro 3D Edition GSM 900/1800/1900 MHz GPRS Class 10 (4 +2)