1 min

Tags in dit artikel

, ,

Fujitsu Siemens Computers stelt de afgetreden Officier van Justitie, Joost Tonino, een laptop ter beschikking. Morgen zal het bedrijf de ‘Tonino-laptop’ bij het Amsterdamse parket aan de Parnassusweg afleveren. Deze pc beschikt over een nieuwe technologie vergelijkbaar met een startonderbreker. Of Tonino de laptop aanneemt, is vooralsnog onzeker. Volgens een woordvoerder zet je laptops in ieder geval minder makkelijk bij het grofvuil.

De discussie gaat volgens de computerfirma eigenlijk niet alleen over apparatuur. Maar ook om de informatie die erop stond. Door de groei van pc’s en laptops is er veel ‘zwervende’ computerapparatuur’. Volgens het bedrijf is dit een nieuw probleem in onze informatiemaatschappij; ‘Er zijn veel onbewaakte plekken. Soms loop je op kantoor net zoveel risico als op straat. Nu is er sinds kort een nieuwe technologie voor laptops waarmee je dit probleem kunt verhelpen’, aldus een woordvoerder.

Deze technologie is vergelijkbaar met een startonderbreker van een auto. Via een aantal extra knoppen op het toetsenbord, moet je een pincode intoetsen om de laptop op te starten. Zonder de code doet de harde schijf het ook niet op andere PC’s.

De ontwikkeling van dit soort technologie houdt rekening met situaties waarin ook Tonino beland is. ‘Wij vinden de situatie voor de heer Tonino zeer vervelend. Daarom pleiten wij voor continue vernieuwing van beveiligingstechnologieën, een belangrijke verantwoordelijkheid voor ons als computerbedrijf’, aldus de woordvoerder van Fujitsu Siemens Computers.