Nvidia heeft haar Geforce Go 6800 voor laptops geïntroduceerd. De Go 6800 heeft dezelfde features als zijn desktop broers waaronder ondersteuning voor Microsoft’s DirectX 9.0c, en Shader Model 3.0, waarmee de Geforce Go 6800 de beste en mooiste graphics voor laptops van de huidige generatie bied. Combineer deze exceptionele visuele pracht en performance met Nvidia Pure Video technologie, hiervoor alleen te vinden in de desktops voor consumenten, en de Geforce Go 6800 introduceert een nieuwe klasse van performance bij laptops.

"De GeForce Go 6800 laat laptop makers toe om een uitstekend mobiel entertainment platform te maken," zo spreekt Rob Csongor, hoofd manager, mobiele GPUs, NVIDIA Corporation. "Met een mobiele GPU die ongelooflijke prestaties en videokwaliteit kan bieden, gaan deze laptops absoluut een plezier geven voor alle Pc enthousiasten."

Gemaakt met volle ondersteuning van Microsoft DirectX 9.0 en Shader Model 3.0 support, Versnelt de GeForce Go 6800 alle Games die op dit moment DirectX 9.0 gebruiken, en ook met nog nooit eerder op laptops vertoonde Shader Model 3.0 inhoud.

De GeForce Go 6800 is de eerste GPU in de komende next-generation GeForce Go 6 serie, Met een revolutionair architectuur met de beste prestatie verhouding per watt, wat het beste is voor perfecte graphics, en performance in laptops. De eerste GeForce Go 6800 laptops voor de verkoop van vandaag halen Futuremark 3DMark03 scores in de richting van 7,500 tot ver boven de 9,000, een paar duizend punten hoger dan tot nu toe ooit gezien op een laptop. De GeForce Go 6800 mobiele GPU’s geavanceerde architectuur introduceert volledige 64-bit high dynamic range shader precision, displacement mapping, geometry instancing, en andere features die uniek zijn voor de GeForce 6 Serie mobiele GPU’s.

De GeForce Go 6800 zal verkrijgbaar zijn in laptops van o.a Sager, Alienware, Falcon Northwest, Voodoo PC, Prostar, MV, en anderen. Andere bedrijven introduceren hun GeForce Go 6800 gebaseerde laptops binnenkort.