1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Microsoft heeft besloten om geen 5e Service Pack uit te brengen voor Windows 2000.
In plaats daarvan zal Microsoft een grote ‘update rollup’ uitbrengen waarin alle updates voor Windows 2000 tussen service pack 4 en het uitbrengen van de verzamelpatch zitten.

Volgens eigen zeggen heeft Microsoft geïnformeerd bij de klanten wat die voor een wensen hadden omtrent patches en updates. Daaruit bleek dat de klant graag wilde dat het op een eenvoudige manier de systemen met Windows 2000 kon upgraden en dan met name op het gebied van veiligheid.

Veel van de updates die in de update rollup zitten zijn dus al eerder uitgebracht. De patch zal dan ook een stuk minder updates bevatten dan eens service pack.

De Update rollup staat gepland voor begin volgend jaar en zal de laatste grote patch zijn voor Windows 2000. Microsoft is haar support voor Windows 2000 inmiddels ook aan het afbouwen. Het bedrijf zal tot 2010 ondersteuning blijven bieden voor het besturingssysteem dat in maart 2000 uitkwam.

Windows 2000 gebruikers die de update rollup willen gebruiken moeten minimaal service pack 4 voor Windows 2000 hebben geïnstalleerd.