1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Zowel Seagate als Hitachi hebben deze week hun nieuwe 1 inch harde schijven met een capaciteit van 6GB geïntroduceerd. Het lijkt er echter op dat het Amerikaanse Seagate als eerste op de markt zal komen met de nieuwe schijven.

Seagate is in december afgelopen jaar begonnen met het verschepen van de 6GB ST-1. Hoogstwaarschijnlijk is dit model ook het opslagcomponent van de nieuwe iPod mini die gisteren werd geïntroduceerd door Apple.

De huidige 4GB mini is voorzien van een harde schijf van Hitachi. Het bedrijf had echter nogal wat problemen met de productie van zogenaamde 3K4, wat niet in goede aarde viel bij Apple.

De nieuwe 6GB schijf van Hitachi, genaamd 3K6, zal binnen enkele maanden verscheept worden. Het 16g wegende apparaat zal in twee versies op de markt komen. Eén met een CompactFlash Type II connector, en de andere met een IDE interface. Het apparaatje kan in standby modus 2000G weerstaan en 200G als het apparaatje in bedrijf is.
Verder draait de 3K6 met 3600rpm en biedt het een gemiddelde zoektijd van 12ms. Het on-board buffer-Ram is 128K.

Als gevolg van de nieuwe schijven zijn de prijzen van de huidige 4GB modellen van Hitachi in prijs verlaagd. De harde schijf is nu 60% goedkoper geworden en kost nu 199 dollar. De 6GB versie kost 100 dollar meer.