Sony heeft aangekondigd dat er bij de release van de PSP in Noord-Amerika op 24 maart 1 miljoen exemplaren beschikbaar zullen zijn voor de verkoop. De machines zullen verkocht worden in een pakket met daarin onder andere de film Spider Man 2.

Daarmee hoopt Sony het debacle bij de release van de PSP in Japan te voorkomen. Bij die release waren slechts 200.000 stuks voorhanden, waardoor veel Japanners zich genoodzaakt zagen om te overnachten voor de deuren van de winkels.
Het bedrijf was eerder nog vaag over het aantal beschikbare apparaten voor de release, maar heeft nu verklaard de productie en verzendingen op te schroeven, om de miljoen stuks voor 24 maart in Noord-Amerika te hebben.

Er is echter een grote kans dat dit aantal niet genoeg is om in de behoefte te voorzien.
Veel winkels in Noord-Amerika hebben hun eerste lading PSP’s als verkocht door middel van Pre-Orders. Sommige internetsites bieden nu zogenaamde ‘post-launch preorders’ aan, wat betekent dat de koper een PSP opgestuurd krijgt zodra deze weer beschikbaar is.

Sony verwacht aan het einde van deze maand in totaal 3 miljoen exemplaren van de PSP verkocht te hebben. Concurrent Nintendo denkt rond diezelfde tijd 5 miljoen stuks van haar DS te hebben verkocht.