1 min

Tags in dit artikel

, , ,

De DocuPen is een handzame scanner die een hele pagina kan scannen door hem langzaam over het vel papier te schuiven. De DocuPen is de eerste draagbare A4 scanner, die geheel zelfstandig een hele pagina scant en opslaat. Daarbij worden ook afbeeldingen gedigitaliseerd. Afhankelijk van de resolutie, 100 of 200 DPI, en van het aantal afbeeldingen, kan het apparaat 100 pagina’s opslaan. De DocuPen is op plaatsen te gebruiken waar geen scanner of kopieerapparaat aanwezig is. Een groot voordeel is dat het apparaat naast tekst ook afbeeldingen, handtekeningen en grafieken scant en opslaat.

C-DEVICE richt zich met de DocuPen op de zakelijke gebruikers in de juridische sector, de bouwwereld en makelaarsbranche. Voor persoonlijk gebruik is de pen ook handig, bijvoorbeeld in bibliotheken.

De pen (die even breed is als een A4’tje) kan geheel los van de computer werken. Voor de stroomtoevoer wordt gebruik gemaakt van een herlaadbare lithium ion batterij. De gescande teksten worden opgeslagen in het Flash geheugen van de pen (2MB). Via de USB-poort kunnen deze later alsnog naar de computer getransporteerd worden. De batterij wordt dan meteen opgeladen.