3min

Tags in dit artikel

,

Canon Nederland, toonaangevend in digitale beeldverwerking en marktleider in documentscanners introduceert met de DR-6080 en DR-9080C twee snelle documentscanners die het hart vormen van efficiënte documentoplossingen voor het middelsegment van de markt. Met deze introductie komen scanners van dit kaliber binnen bereik van de kantooromgeving. Dit betekent tevens een kans voor aanbieders van scanoplossingen.

Canon DR-6080- en DR-9080C-documentscanners combineren hoge snelheid, hoge scankwaliteit en betrouwbare, storingsvrije documentverwerking tot A3-formaat. De DR-9080C scant tevens kleur, tot 24 bits kleurdiepte. Deze kenmerken maken de scanners zeer breed inzetbaar, voor veelsoortige documenten – zoals binnengekomen post, facturen en voor formulieren – , en voor de archivering van die documenten. Maar de prijsstelling en nieuwe technische mogelijkheden maken ze ook uiterst geschikt voor veeleisende kantoorafdelingen.

De scansnelheid van de DR-9080C bedraagt 90 pagina’s per minuut (ppm) in de zwart-wit/grijstint-modus en 50 ppm in kleurenmodus (A4, staand, 200 dots per inch – of ‘dpi’). De DR-6080 haalt 60 pagina’s per minuut in de zwart-wit/grijstint-modus. Beide scanners hebben een scanresolutie tot 600 bij 600 dpi en hebben een vereffeningsfunctie om kartellijnen in het resultaat glad te strijken en moiré-effecten te minimaliseren. Tevens zijn de productiescanners uitgevoerd met geavanceerde tekstherkenning (OCR). De DR-6080 en DR-9080C scannen van originelen de voorzijde, de achterzijde, of beide.

Een van de nieuwe mogelijkheden die de scanners gewild zullen maken in de kantooromgeving is Multistream. Deze technologie maakt het mogelijk een gescande pagina meervoudig uit te voeren, met verschillende instellingen. Een voorbeeld van zo’n MultiStream-uitvoer is dat een kleurenafbeelding wordt opgeslagen voor archivering en een zwart-wit-pagina voor tekstherkenning. Een waardevolle optie, juist voor de kantooromgeving.

De scanners zijn heel praktisch in gebruik. Ze hebben een detectiesysteem voor dubbele invoer dat werkt met behulp van ultrasone signalen en dat de gebruiker waarschuwt als twee pagina’s tegelijk worden ingevoerd. De scanners beschikken ook over een nietjesdetector die het scanproces automatisch stopt wanneer een nietje wordt waargenomen.

Canons betrouwbare doorvoersysteem staat garant voor snelle, stille en storingsarme invoer en kreukvrije productie. Beide modellen zijn compact vormgegeven, zijn gebruiksvriendelijk in de bediening, hebben een overzichtelijk bedieningspaneel en zijn standaard voorzien van ISIS/TWAIN-drivers. Deze documentscanners zijn inzetbaar voor het verwerken van gemiddeld 10.000 documenten per dag.

De DR-6080 en DR 9080C vormen een welkome aanvulling, om de totale scannermarkt te doen groeien. Joost Elkhuizen, Manager Document Scanners van Canon Nederland: "Met deze modellen breken we het middelsegment van kantoormarkt open voor snellere scanners. Traditioneel werden deze systemen ingezet in specialistische omgevingen, maar dankzij innovatieve technologieën als MultiStream voor het aanmaken en beheren van verschillende afbeeldingen van een scan en dankzij hun gebruiksgemak, zijn de DR-6080 en DR-9080C ook heel geschikt voor professionele kantooromgeving, waar hoge scansnelheden en betrouwbaarheid vereist zijn." De combinatie van de ISIS/TWAIN-aansturing, MultiStream en de nieuwe bedieningssoftware CapturePerfect 2.0 zorgen voor de veelzijdigheid, de hoge beeldkwaliteit en het bedieningsgemak die essentieel zijn voor productiescanners in de professionele kantooromgeving.

Canon Nederland introduceert met de DR-7080C een snelle, hoogresolute kleuren-documentscanner voor de laag- en middelvolume scannermarkt. De DR-7080C is een breed inzetbare flatbedscanner waarop naast automatische invoer, ook handmatige invoer mogelijk is, van bijvoorbeeld pagina’s uit dikke rapporten.

De DR-7080C scant tot 70 pagina’s per minuut in iedere gewenste uitvoer, kleur, zwart-wit en grijstint, tot een resolutie van 600 dpi. De automatische invoer heeft een capaciteit van 100 vel 80-grams A4- of A3-papier, en van langere documenten – tot 540 millimeter.

De toegepaste MultiStream-technologie maakt het mogelijk om scanbeelden bij volle scansnelheid in verschillende opslagformaten uit te voeren, voor de verwerking in verschillende toepassingen – waarmee de DR-7080C bijdraagt aan grote productiviteitswinst. Zo kan een scanbeeld in kleur worden uitgevoerd voor archivering en gelijktijdig in zwart-wit voor tekstherkenning. De DR-7080C biedt meer en betere scanmogelijkheden dankzij de verbeterde ISIS/TWAIN-driver en de nieuwe Capture Perfect 2.0-software. De documentscanner is voorzien van gebruiksvriendelijke snufjes als weergavelampjes voor de juiste plaatsing van documenten in de automatische invoer, of op de glasplaat.