1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Lexmark international, Inc. (NYSE: LXK) heeft de resultaten bekendgemaakt van het eerste kwartaal dat eindigde op 31 maart 2005. De omzet steeg dit kwartaal met 8% tot US$ 1,358 miljard. De winst per aandeel bedroeg 96 dollarcent. De marktomstandigheden waren het afgelopen kwartaal minder gunstig doordat prijzen onder druk kwamen te staan en de vraag naar consumentenproducten verminderde.

“Onze omzetgroei dit kwartaal hebben we zowel te danken aan de stijgende verkoop van supplies, wat in lijn is met ons business model, als aan een sterke vraag naar laserprinters”, aldus Paul J. Curlander, voorzitter en CEO van Lexmark. “We verwachten voor het tweede kwartaal een jaar-op-jaar groeipercentage rond de 5 procent en een winst per aandeel tussen de 1,01 en 1,11 dollar.”

De bruto winstmarge bedroeg 33% van de kwartaalomzet. Een jaar geleden was dit 32,7%. De operationele kosten bedroegen 21% van de kwartaalomzet, een lichte stijging ten opzichte van de 19,6% een jaar eerder. De operationele winst kwam uit op US$ 161,7 miljoen. Vorig jaar bedroeg de operationele winst US$ 165,2 miljoen.