1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Nokia heeft een start gemaakt met het verkopen van zogenaamde smart phones met daarop diverse Yahoo software voor instant messaging en zoeken en surfen op het web.

De eerste modellen waarop de Yahoo software is geïnstalleerd zijn de 6680, 6681 en de 6630, die momenteel al te verkrijgen zijn in Azië en Europa. Het Finse bedrijf zal vandaag nog een aantal nieuwe modellen presenteren.

Momenteel richten veel telefoonfabrikanten zich op providers als Yahoo, Microsoft en America Online, om zo de verkoop van smart phones en het gebruik van draadloze services een duwtje in de rug te geven. Gebruikers zullen volgens de fabrikanten eerder geneigd zijn om met hun mobiel het internet op te gaan, omdat ze op deze manier een vertrouwde interface aangeboden krijgen.


De Nokia 6680

Momenteel loopt de verkoop van smart phones nog niet echt storm. In de wereldwijde markt, maken smart phones slechts 1% van de in totaal 1,2 miljard mobiele telefoons. Verwacht wordt dat bij een verlaging van de prijzen en acties al deze van Yahoo en Nokia de populariteit van smart phones zal gaan toenemen.