1 min

Tijdens het Mobile World Congress in Barcelona heeft Nokia’s CEO Rajeev Suri aangegeven dat Nokia zich weer gaat richten op de ontwikkeling van smartphones. Het bedrijf weet echter nog niet wanneer we de eerste toestellen kunnen verwachten.

"Er is geen druk," meldt Suri op een persevenement van Nokia. "Het kan in 2016 gebeuren, maar ook pas later." Nokia verkocht diens mobiele afdeling in 2014 aan Microsoft, maar heeft sindsdien weer het recht verworven om smartphones onder de eigen merknaam aan te bieden.

Suri benadrukt dat Nokia de toestellen niet zelf zal ontwikkelen, maar een partnerschap aan zal gaan. Om deze reden is er wat de CEO betreft ook geen haast, het Finse bedrijf zal wachten op de juiste partner. Nokia wenst wel veel inspraak te hebben bij de ontwikkeling van de toestellen, de partner moet immers kunnen voldoen aan de standaarden van het Finse bedrijf.

Nokia greep in de jaren ’90 de macht op de markt voor mobiele telefoons met iconische toestellen zoals de Nokia 3210 en 3310. Aan het einde van het vorige decennium zakte Nokia’s imperium echter ineen, toen het Finse bedrijf de concurrentie met opkomende smartphone-fabrikanten zoals Apple en Samsung niet bij kon benen.