min

Tags in dit artikel

, , , ,

Microsoft zal voor de release van Longhorn nog een nieuw service pack voor Windows XP uitbrengen. Het nieuwe service pack zou het derde zijn voor Microsofts besturingssysteem.

Het nieuws is niet officieel bevestigd door Microsoft, maar door mensen van F-Secure gemeld op een weblog van het bedrijf. De mensen van F-Secure hebben dit naar eigen zeggen opgetekend uit de mond van Steve Ballmer van Microsoft op de Surfa Lugnt conferentie. Deze conferentie staat ook bekend als de ‘Swedish National Data Security Day’.

Alhoewel niemand precies weet wat Service Pack 3 allemaal zal bevatten is de verwachting dat er geen grote veranderingen in opgenomen zijn. Veel aangekondigde vernieuwingen in bijvoorbeeld de interface en het bestandssysteem zijn uitgesteld tot de release van Longhorn of zelfs daarna.
Het lijkt er dan ook op dat Service Pack 3, de nieuwste versie van Internet Explorer en een aantal veiligheidspatches zal bevatten.
Microsoft had al eerder aangegeven dat het heel goed mogelijk zou zijn dat IE 7 als Service Pack uitgebracht zal worden.