2min

Tags in dit artikel

,

PalmOne heeft gisteren officieel haar eerste handheld computer met harde schijf gepresenteerd. Het bedrijf probeert hiermee nieuw leven in een product te blazen dat de laatste jaren steeds meer van haar glans verloor.

Het 499 dollar kostende apparaatje huist een 4GB harde schijf en biedt naast Bleutooth ook Wi-Fi ondersteuning. PalmOne wil met deze functies het apparaat positioneren als een all-in-one voor digitale media als foto’s, video’s en muziek zonder dat de organizer functie’s daaronder hoeven te lijden.

PalmOne beseft erg goed dat het door deze grote variëteit aan functies moet concurreren met een groot aantal apparaten, waaronder Sony’s PSP, Apple’s iPod en diverse andere handheld gadgets. "Het zal zeker een uitdaging worden om op de mensen over te brengen dat dit apparaat al haar functies erg goed kan vervullen," aldus Stephane Maes van PalmOne.

Maes vergelijkt het kleinood dan ook graag met een ander allround apparaat, namelijk de PC. Volgens Maes zal het apparaat in sommige gevallen de PC zelfs kunnen vervangen. Hij denkt daarbij aan zakenmensen die veel op reis zijn. de LifeDrive kan namelijk alle soorten Microsoft Office documenten openen, maar ook synchroniseren met Exchange e-mail servers en verbinding maken met het internet via het eerder genoemde Wi-Fi protocol.

Alhoewel blijkt dat kopers van gadgets zich vooral richten op apparaten die één taak heel goed kunnen vervullen, denkt Maes dat de LifeDrive een aantal van dergelijke kopers over weet te halen om toch voor een multifunctioneel apparaat te gaan. De grootste klandizie verwacht Maes echter toch van de bestaande PalmOne eigenaren. Veel mensen hebben hun Palm III of Palm V nog niet vervangen door een ander model. Daarnaast wordt verwacht dat een deel van Sony’s Clie gebruikers de overstap zal maken naar de LifeDrive.