2min

Tags in dit artikel

, ,

ProTee United B.V. introduceert vandaag de ProTee Golf Simulator 2005, het meest geavanceerde golfsimulatieprogramma van dit moment. De Simulator is meer dan een speeltje, de bal kan geslagen worden met echte clubs en met echte ballen en het effect verschijnt real-time op computer of het projectiescherm. Nieuw is ook de modulaire opbouw, het basispakket is heel betaalbaar en kan als het ware in de huiskamer worden opgesteld. Het kan zelfs zonder bal gespeeld worden, dus geen angst voor spiegels en ramen.

De professional krijgt met de ProTee golfsimulator één van de meest geavanceerde real-time golfsimulatiesystemen ter wereld. Spectaculaire grafische beelden en een kunstgras afslagmat voorzien van lichtgevoelige sensoren zorgen voor de ultieme virtuele golf ervaring. De simulator werkt met echte golfclubs en, als de omgeving het toelaat, met een harde golfbal. De simulator is tot in het kleinste detail in te stellen en projecteert, op een pc scherm of groot projectiescherm, een virtuele driving range of een realistische 18-holes golfbaan, compleet uitgerust met o.a. bunkers, bomen en waterhindernissen. De golfbal wordt gespeeld vanaf een kunstgras afslagmat en in een net of tegen een scherm geslagen. Op de plaats waar de bal het scherm raakt, neemt de simulatiesoftware het real-time over. Iedere swing, chip, bunkerslag of put wordt feilloos door de afslagmat geregistreerd. Na iedere slag volgt een uitgebreide en gedetailleerde swinganalyse.

Door de modulaire opbouw is het systeem interessant voor zowel de beginnend, recreatief als ook de professionele golfer. Prijzen variëren van 1500 tot 19000 euro. Geschikt voor een spelletje thuis in de garage maar ook voor een serieuze training in recreatieve ruimten van hotels, businesslounges en congresgebouwen. Het basis systeem bestaat uit de geavanceerde golfsimulatiesoftware gekoppeld aan een hoge kwaliteit sensormat die men aansluit op een snelle PC. Aanvullende modulen bieden onder meer extra sensoren, extra golfbanen, een afslagkooi en een projector met projectiescherm. Golfshops zullen de afslagmat gebruiken om de klant te helpen bij de keuze van de juiste club. In veel landen is de simulator ook te huur voor beurzen, congressen en andere evenementen. Hierbij kan de simulator volledig op maat worden gemaakt en de golfbaan worden voorzien van reclame.

Uniek is de mogelijkheid om zelf eenvoudig en snel golfbanen te maken. Eind 2005 wordt een multi-user softwaremodule geïntroduceerd, die het mogelijk maakt om via het Internet met andere golfers te spelen. In de toekomst zullen er bovendien nieuwe uitbreidingen met beroemde en minder beroemde golfbanen op de markt komen. Op deze manier krijgt de simulatorspeler de kans zijn golfspel op de meest mooie golfcourses, waar ook ter wereld, te spelen.

Over ProTee United
ProTee United B.V. ontwikkelt, implementeert en onderhoudt geavanceerde golfsimulatie producten voor consumenten en ondernemingen wereldwijd. Het hoofdkantoor, de showroom en het wereldwijde distributiecentrum voor de golfsimulator producten zijn gevestigd in Zaltbommel.