min

Tags in dit artikel

, , , , , ,

Gister plaatsten wij nog DIT bericht, waarna meteen de reacties kwamen over de prestaties van het Crossfire platform.
Vandaag zijn er berichten over 3d mark prestaties en game prestaties aan het licht gekomen, die van een document komen uit de ATI laboratoria.

In vergelijking met 2 6800 Ultra’s in SLI mode zou Crossfire ongeveer 10 procent sneller zijn in 3DMark05, 30 procent sneller in Splinter Cell Chaos Theory, en volgens Ati ook 60 procent sneller in spellen als Need for speed Underground 2.
Dit alles is getest op SLI en Crossfire platformen met een resolutie van 1600×1200, met 4x FSAA, en 8x AF, een Athlon 64, 1Gb DDR400 geheugen, en een RD480 Chipset moederbord.
Ati heeft 2 X850XT Crossfire kaarten gebruikt tegen een Asus SLI Deluxe moederbord en twee 6800 Ultra kaarten met de 71.89 drivers.

Vergeleken met een enkele X850XT kaart presteert Crossfire ongeveer 10 procent sneller in 3Dmark03, meer dan 60 procent sneller in oudere games als Return To castle Wolfenstein, en bijna 100 procent sneller in Splinter Cell.
Aangezien het rapport van ATI zelf is, zullen dit waarschijnlijk de hoogst scorende games zijn.

In hetzelfde document wordt ook gezegd dat Nvidia’s SLI geen performance verhoging zou geven tegenover een enkele 6800 Ultra in games als The Chronicles Of Riddick, UT 2004, en rollercoaster Tycoon 3.

Verder claimt ATI dat Crossfire compatible is met ALLE games/toepassingen, wat bij Nvidia’s SLI niet het geval is.

We zullen hoogstwaarschijnlijk echte tests gaan zien op de Computex terwijl ATI haar testsystemen officieel aan het einde van juni zal versturen.
Omdat dit allemaal van de ATI labs zelf afkomt, zullen we het eerst maar met een korrel zout nemen, totdat we "echte" resultaten zien.