BIT BV, officieel distributeur van Kerio-producten in Nederland, presenteert de nieuwe versie van het welbekende Kerio MailServer pakket.

Versie 6.1 bevat een aantal maatregelen die de bescherming tegen virussen en spam nog effectiever maken. Er zijn nieuwe technologieën, zoals Sender Policy Framework (SPF) en spam repellent, toegevoegd en het is nu mogelijk met twee virusscanners tegelijkertijd te werken. Een andere nieuwe functionaliteit is de mogelijkheid offline synchronisatie te gebruiken in combinatie met Outlook.

SPF is een breed geaccepteerde methode voor authenticatie van e-mail domeinen. SPF maakt het moeilijker een afzenderadres te vervalsen bij een e-mail. Via DNS wordt bij elk ontvangen bericht gecontroleerd of de mailservers waar het mailtje vandaan komt bij het domein van de afzender horen. Microsoft ontwikkelde eerder al een vergelijkbare technologie, genaamd ‘Caller ID’. Deze techniek wordt naast SPF ook nog steeds ondersteund in Kerio MailServer 6.1.

Spam repellent is eveneens een nieuwe techniek die de SMTP handshake vertraagt, die er voor zorgt dat een groot deel van de spammers en virussen het opgeven omdat het te lang duurt. In tests bleek het gebruik van deze methode de hoeveelheid ontvangen spam met 60 tot 70 procent te verminderen. Doordat de spam de server niet eens bereikt wordt de belasting verminderd. Een ander voordeel is dat deze methode niet onbedoeld legitieme e-mail als spam kan bestempelen.

In KerioMailserver 6.1 is het nu ook mogelijk naast de ingebouwde McAfee virusscanner een tweede externe virusscanner te gebruiken. Er zijn plug-ins beschikbaar voor producten van Symantec, Sophos, Grisoft AVG, Eset NOD 32, Computer Associates en de recent toegevoegde scanner van VisNetic Antivirus.