1 min

Tags in dit artikel

, ,

Amerikaans tv stations moeten vanaf 2009 verplicht in HDTV formaat uitzenden. Dit is een maatregelen van de Amerikaanse overheid om het HDTV formaat verder te promoten.

Een speciale senaatscommissie heeft de wetgeving die dit mogelijk moet maken, de Visual Television Transition Act of 2005, goedgekeurd. Hierin wordt beschreven hoe de overgang van reguliere tv uitzendingen naar HDTV uitzendingen moet gaan verlopen. Wel is er gedacht aan de mensen die geen tv bezitten die om kan gaan met HDTV resoluties: de overheid biedt een subsidie van 40 dollar op een speciaal apparaatje dat HDTV video omzet naar traditionele video resoluties. Dit kost de overheid ongeveer 3 miljard dollar.

Met de goedkeuring van de senaatscommissie is de wet echter nog niet van kracht. Eerst moet het parlement zich er nog over buigen. Of men akkoord zal gaan met het plan is niet zeker, het begrotingstekort van de V.S. is op het moment enorm (ruim 8 biljoen dollar), dus men is extra kritisch voor wat betreft extra uitgaven.