min

Tags in dit artikel

, , ,

Bill Gates, Microsoft-topman, staat voor de volle 100 procent achter de x86-64 technologie en wil haar volledige steun bieden om deze nieuwe standaard de kans te geven op een goede manier te integreren. Ook zal de softwarefabrikant inspanningen leveren om de eerste 64-bit versies van Windows zo vlug mogelijk op de markt te brengen.

Hij beweert dat op het einde van volgend jaar het volledige gamma van AMD zal bestaan uit 64-bit processoren. Ook is Gates ervan overtugd dat tegen die tijd de meeste Intel-CPU’s ook 64-bit instructies kunnen uitvoeren.

Tijdens een toespraak van een uur lang op de Windows Hardware Engineering Conference (WinHEC) beloofde Gates dat dit een zeer mooi overgangsfase zou worden. De MS-topman moedigde hardeware-fabrikanten al aan om op tijd te beginnen met het ontwikkelen van 64-bit drivers voor de nieuwe Windows-versie.

Dit onderwerp ligt bij de softwaregigant zeer gevoelig. Ook al zijn we al een paar jaar later wanneer de meeste computergebruikers overschakelen op 64-bit technologie, toch is het nu van essentieel belang om de hardware-fabrikanten te overtuigen niet langer te wachten voor deze ondersteuning.