1 min

Tags in dit artikel

, , ,

De eerder aangekondigde actie van Novib en Download.nl, waarbij er afgelopen maandag gratis muziek gedownload kon worden, is een groot succes geworden.

Bezoekers van de speciale website konden een petitie ondertekenen voor eerlijk handel. Daarna konden er gratis nummers gedownload worden. De petitie werd ongeveer 1.900 keer ondertekend, terwijl er ruim 69.000 keer een liedje werd gedownload. Novib heeft deze cijfers gisteren bekendgemaakt.

Er waren op de site afgelopen maandag veel nummers te downloaden van artiesten als, Racoon, Acda en de Munnik, Krezip en Franz Ferdinand. Alle gedownloade nummers kunnen vijf keer gratis worden afgespeeld. Daarna kunnen de liedjes tegen betaling worden verkregen. Van alle nummers die tegen betaling werden gedownload ging 10 procent van de opbrengst naar Novib.

Novib zal alle verzamelde handtekeningen tijdens een conferentie aan de Wereldhandelsorganisatie WTO gaan aanbieden. De 1.900 verzamelde handtekeningen komen overigens boven op de ruim negen miljoen handtekeningen die Novib in de rest van de wereld wist te verzamelen.