min

Tags in dit artikel

, , , ,

Ongeveer een jaar geleden begon de Steun Firefox Campagne, maar deze wordt nu stopgezet. Er kan nog tot 31 januari gedoneerd worden.

De bedoeling van de inzameling was om een paginagrote Firefox advertentie in De Telegraaf te plaatsen. Het ingezamelde geld is echter niet voldoende om deze 53.000 euro kostende advertentie te plaatsen. De inzameling begon zeer goed, mede dankzij alle aandacht die er in de kranten en op de radio aan besteed werd. Naast alle aandacht en donaties, hielpen ook Speurders.nl en NLnet.nl een handje mee. Ilse Media daarin tegen trok zich terug nadat ook zij geld hadden toegezegd.

Er wordt momenteel gekeken wat er dan wel met het geld gedaan kan worden, maar tot nu toe zijn onderhandelingen over een alternatief project op niets uitgelopen. Na 31 januari zal er besloten worden op welke manier het geld besteed wordt.

Waarschijnlijk wordt er gekozen voor het Firemonger project. Dit project heeft als doel een gebruikersvriendelijke CD aan te bieden, met hierop de recentste versies van zowel Firefox als Thunderbird. Met het ingezamelde geld van de Steun Firefox campagne kunnen er CD’s gedrukt en verspreid worden door heel Nederland.

Verdere details zullen later bekend worden.

Wij bedanken SPC voor het insturen van deze tip!