2min

Tags in dit artikel

, , , , , ,

Een acht jaar oud meisje uit Engeland heeft MMS berichten ontvangen van T-Mobile waarin naakte vrouwen te zien waren. Tot zover niet echt iets bijzonders, ware het niet dat T-Mobile filters heeft opgesteld waarmee dat voorkomen moet worden.

T-Mobile heeft in haar netwerk filters opgenomen die moeten voorkomen dat kinderen met mobiele telefoons, waarop een zogenaamde ‘content lock’ is ingesteld geen MMS diensten voor volwassenen kunnen ontvangen. In het geval van het achtjarige meisje was de content lock echter weldegelijk ingesteld.

De moeder van het meisje nam contact op met de helpdesk van T-Mobile om te proberen de stroom MMS’jes van de zogenaamde ‘Hot Babes’ service te stoppen. T-Mobile meldde dat het bedrijf er niets aan kon doen, aangezien de service waar de MMS berichten vandaan kwamen gebruik maakte van 4-cijferige codes, terwijl T-Mobile gebruik maakt van 5-cijferige codes.

Volgens afspraken in de industrie moeten services die gebruik maken van 5-cijfers op ieder moment stopgezet moeten kunnen worden door het woord ‘Stop’ naar het nummer te sturen, maar aangezien de Hot Babes service met vier cijfers werkte, ging die vlieger niet op.
Op advies van The Inquirer nam de moeder vervolgens contact op met ICSTIS, de overkoepelende organisatie voor dergelijke services.

ICSTIS wist echter te melden dat het 3060 nummer in kwestie van T-Mobile was. Een kleine zoektocht op het internet wees inderdaad uit dat het ging om één van de vele services van T-Mobile. Op die internetsite bleek ook dat de service te stoppen was door de woorden ‘Stop Babe’ naar 3060 te sturen.
Behalve het feit dat T-Mobile eerst ontkende de service te exploiteren is het ook merkwaardig dat de Content Lock blijkbaar niet, of niet goed werkt.
T-Mobile beweert dat het niet gemakkelijk is om de Content Lock te omzeilen, maar gaat de zaak nu toch onderzoeken.