Toshiba Memory Europe GmbH heeft tijdens Mobile World Congress drie nieuwe toevoegingen voor de EXCERIA familie microSDXC-kaarten gepresenteerd, die de naam M303 dragen. Dankzij een maximale leessnelheid van 98 MB/s en een maximale schrijfsnelheid van 65 MB/s, tot 256 GB geheugen en Video Speed Class 30 (V30) kunnen gebruikers 4K Ultra HD-content recorden en opslaan.

Dat de snelheden van de M303 4K Ultra HD video ondersteunen, is een belangrijk onderdeel. Toshiba legt uit dat de ondersteuning een vereiste is voor de nieuwste actiecamera’s, videorecorders en drones. Bovendien zullen smartphones die compatibel zijn met microSDXC snel high-resolution video’s en afbeeldingen kunnen schrijven. De m303 belooft bij een aanbevolen UHS-apparaat (onder de voorwaarden van de SD Association) een minimale dataoverdrachtssnelheid van 30 MB/s.

Specificaties

Door de 3D Flash memory-technologie van Toshiba (BiCS FLASH) realiseert de M303 grotere opslagcapaciteiten. Daardoor levert het bedrijf uitvoeringen met 64 GB, 128 GB en 256 GB opslag. Bij de 256 GB-kaart is het mogelijk om meer dan 30.000 high-resolution afbeeldingen op te slaan of meer dan vijf uur aan 4K video. De kaarten werken bij temperaturen van -25 graden Celsius tot 85 graden Celsius. Ze zijn schokbestendig, X-ray proof en waterbestendig. Zo moeten de kaarten erg betrouwbaar zijn en hoge snelheden leveren onder dergelijke, bijzondere omstandigheden.

Toshiba zal de M303-kaarten leveren met een garantie van vijf jaar. Het is de bedoeling dat de eerste verschepingen aan het einde van het derde kwartaal plaatsvinden, dus we mogen ze op korte termijn verwachten. Bezoekers van MWC kunnen de producten bekijken op de Toshiba-stand.