1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

De partners van NVIDIA klagen steen en been, de nieuwe Geforce 7300 GS verkoopt niet zoals gehoopt. De oorzaken zijn te wijten aan de té hoge prijs en de barre performance die daarvoor wordt geleverd.

Volgens bronnen spelen X1300 variaties van ATI momenteel de dominante rol in de low-budget sector.

Hoewel het water tot aan de lippen staat voor NVIDIA is er toch nog een lichtpuntje te vinden, op vier april zal de 7300 GT geïntroduceerd worden. De introductie van de 7300 GT zal op zijn beurt ook weer de prijzen van de 7300 GS doen inzakken, aangezien de GT versie rond de 100 dollar zal gaan kosten. Dit tegenover de ongeveer 75 dollar kostende 7300 GS.

Misschien dat deze ontwikkelingen de klappen goedmaken die NVIDIA krijgt in de high-end sector, waar het bedrijf niet aan de vraag kan voldoen.

Gehoopt wordt dat de positie van NVIDIA zal versterken, hoewel tegen die tijd ATI’s X1600 PRO waarschijnlijk ook in prijs zakt. Daarnaast biedt de X1600 PRO meer performance dan de 7300GS voor ongeveer hetzelfde bedrag.

Al met al is er veel gaande in de wereld van de grafische kaarten, hoe deze situaties precies zullen uitpakken is nog maar de vraag. Met argusogen wordt de concurrentie in de gaten gehouden, net als wij hun in de gaten houden.