3min

Tags in dit artikel

, , , ,

De Finse telefoonfabrikant Nokia heeft vandaag drie nieuwe telefoons gepresenteerd. Het bedrijf deed dat in China, omdat Nokia in China een groeiende afzetmarkt ziet voor haar telefoons.

Dat Nokia nieuwe markten aanboort is niet verwonderlijk. Net als concurrenten zoekt het bedrijf naar nieuwe markten in China, Rusland, India en Brazilië, nu de meeste consumenten in Europa en Amerika al een mobieltje hebben.
Nokia verwacht dat er in 2008 meer dan drie miljard mobiele bellers op deze aarde rondlopen, tegen twee miljard op dit moment. 80 procent van deze miljard nieuwe bellers zouden volgens Nokia uit groeiende markten komen.

De drie nieuwe modellen zijn zeer goedkoop, zo kost de nieuwe 1112 maar 45 euro. Nokia verwacht dat dit model het dan ook het best zal doen in de nieuwe markten. Verder zijn er nog de 2310 die 65 euro gaat kosten en de 2610 die voor 75 euro over de toonbank gaat.

Nokia 1112
Allereerst dus de 1112, de goedkoopste van de drie. Duidelijk is dat het apparaatje gericht is op de beginnende gebruiker, want er wordt gebruik gemaakt van grote iconen en letters.

De telefoon heeft verder een sprekende klok en alarm en er kunnen polyfone ringtones afgespeeld worden. Voor de beginner is er ook een demo mode voorzien, die ook af te spelen is als er geen simkaart in de telefoon zit.
De Nokia 1112 weegt 80 gram en er kan vijf uur meer gebeld worden. Als dat niet gebeurt kan het apparaat 15 dagen standby blijven.

Nokia 2310
De 2310 is iets uitgebreider dan de 1112 en heeft een ingebouwde FM-radio. Als de radio wordt beluisterd, verschijnt er op het schermpje een visualizatie zoals de meesten van ons wel kennen van Windows Media Player en Winamp.

Sms’en is populair in Europa en Amerika, dus ook deze telefoon is voorzien van een scala aan mogelijkheden voor het maken en versturen van tekstberichten. De gebruiker kan een distributielijst maken, er is een SMS editor aanwezig en is er een speeddial functie voor het versturen van de berichten.

Omdat het grootste deel van de bellers in nieuwe markten prepaid abonnementen zullen hebben, heeft Nokia ook een Prepaid Tracker ingebouwd. Afhankelijk van de ondersteuning van de provider kan de beller direct na afloop van zijn gesprek zien hoeveel tegoed hij nog heeft.

Nokia 2610
De 2610 is de meest uitgebreide telefoon van het stel en is bedoeld voor de zakelijke gebruiker. Het apparaatje kan overweg met e-mail berichten en heeft een WAP browser. Ook is er ondersteuning voor MMS en Nokia Xpress Audio Messaging.

Als extra opties heeft de 2610 MP3 ringtones, een organizer met een kalender en een applicatie om financiëen bij te houden. Dankzij het grote geheugen kunnen gebruikers tot 300 nummers opslaan en voor de Chinezen is er een woordenboek Engels-Chinees voorzien.