min

Tags in dit artikel

, , , ,

Het lijkt er op dat het nieuwe AMD Live! er aan zit te komen. Dit nieuwe platform is net als Intel’s Viiv-platform gericht op home entertainment.

Dit nieuwe AMD platform waarbij entertainmentapparatuur met elkaar kan communiceren, heeft ondertussen de Vista-certificatie gekregen. Echter is dit momenteel nog niet interesant, aangezien de lancering van Vista is uitgesteld tot 2007. De eerste Live! systemen zullen waarschijnlijk al deze zomer op de markt komen, systeembouwers hebben namelijk al voorlichtingen gehad over het nieuwe platform. Op de nieuwe AMD-systemen die voldoen aan de voorwaarden, zal dan ook het AMD Live! logo te vinden zijn.

AMD Live! zal ook portable media players gaan ondersteunen, iets wat Intel’s Viiv niet heeft. Dit heeft te maken met de eisen die Intel aan de processors voor Viiv-aparatuur stelt. De processors in deze kleine mediaspelers zullen echter nooit aan die eisen kunnen voldoen. Aangezien AMD de processorkeuze vrij laat, hebben bedrijven als Acer, Lite-On en Thompson al aangegeven met dergelijke apparaten te komen.