1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Het Japanse bedrijf TDK heeft de eerste lading lege Blu-Ray schijfjes richting de verkoopkanalen verscheept. De apparaten waarmee consumenten de schijfjes kunnen branden laten echter nog even op zich wachten.

Werd er eerder bekend dat het HD DVD kamp haar spelers eerder op de markt had dan de HD DVD films, nu gebeurt er bij het Blu-ray kamp precies het tegenovergestelde.
TDK heeft momenteel twee soorten schijfjes in productie, namelijk een recordable schijfje met een capaciteit van 25GB en een rewritable versie die net zo’n grote capaciteit heeft. De schijfjes kosten respectievelijk 19,95 en 24,95 dollar per stuk.

Verwachting is wel dat de prijzen van de schijfjes flink zullen dalen, naarmate er meer fabrikanten Blu-ray schijfjes, spelers en branders op de markt gaan brengen. Alhoewel Toshiba van het HD DVD kamp al wel haar eerste spelers op de markt heeft, moet het Blu-ray kamp nog even wachten op de release van de eerste speler.

Overigens is het sowiezo verstandig om nog even de kat uit de boom te kijken. Beide kampen proberen als winnaar uit de strijd te komen en hebben beide voordelen die verschillende partijen zullen aanspreken.
Een aantal bedrijven heeft echter al laten weten beide formaten te ondersteunen en de eerste speler die beide formaten ondersteunt, staat al voor eind dit jaar op stapel.