min

Tags in dit artikel

, , , ,

Toshiba verkoopt haar eerste next-generation HD-DVD speler, die compatible is met het High Definition DVD disc formaat, voor een prijs die ver onder de productiekosten ligt.

Hieruit blijkt dat het bedrijf de leiding wil ten opzichte van de rivaliserende formaten, dit heeft het iSuppli Japan laten weten. In een analyserapport, dat iSuppli opgesteld heeft, zouden de productiekosten van Toshiba’s HD-A1 speler 700 dollar of hoger zijn, de speler wordt in de Verenigde Staten verkocht voor 499 dollar. Door de speler te ontmantelen hebben ze bekeken welke componenten er gebruikt zijn.

Toshiba’s agressieve prijsniveau voor de speler, die in maart op de markt kwam, wijst waarschijnlijk op de moeite die er gedaan is om de verkoop te starten voordat Sony en andere bedrijven hun Blu-ray speler beginnen te promoten.
De eerste Blu-ray speler is deze week op de markt gezet door Samsung Electronics.

Sony, Matsushita Electric Industrial Co. en andere bedrijven hebben plannen om de verkoop van hun Blu-ray spelers dit najaar te starten.
iSupply voorspelt dat de verscheping van de combo HD DVD en Blu-ray spelers zal groeien van een geschatte 1,6 miljoen eenheden in 2006 tot 65 miljoen eenheden in 2010. Het is nog niet duidelijk welke van de twee formaten, HD DVD of Blu-ray, de overhand zal krijgen.