1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Microsoft heeft gisteren haar Windows Genuine Advantage (WGA) programma uitgebreid. Belangrijkste verandering is dat bezitters van een illegale versie van Windows XP nu kunnen rekenen op pop-up schermen waarin gebruikers op hun overtreding worden gewezen.

Microsoft test het systeem al sinds november van vorig jaar in Zweden en Noorwegen, maar heeft het systeem nu ook uitgerold in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Maleisië, Australië en Nieuw-Zeeland.

Als je een illegale versie van XP hebt draaien verschijnt er om de zoveel tijd een pop-up met daarin de tekst:

Quote:

It appears that you could be a victim of software piracy. The copy of Windows installed on this computer is not considered to be genuine by Microsoft.

The notification will continue to display until your computer is running genuine Microsoft Windows.

Elke keer dat het bericht verschijnt krijgt de gebruiker ook gedetailleerde informatie over het probleem wat er speelt en worden er ook mogelijke stappen getoond, waarmee het probleem kan worden verholpen.

Overigens is XP niet het enige product van Microsoft waar Microsoft dit Genuine Advantage programma gaat toepassen. Onder het Genuine Software Initiative krijgt in eerste instantie ook Microsofts Office pakket te maken met pop-ups. Microsoft is echter niet van plan om het daarbij te laten en maakt er haast bij om zoveel mogelijk producten te voorzien van deze licentiecontrole.