1 min

Tags in dit artikel

,

RSS feeds zijn inmiddels niet meer weg te denken van het internet en er zijn al veel applicaties en browsers die het ondersteunen. Microsofts nieuwste Internet Explorer 7 browser zal ook RSS feeds ondersteunen, maar Windows Vista ook.

Microsoft heeft ervoor gekozen om RSS feeds tot een integraal onderdeel te maken van Vista. Het bedrijf heeft daarom een API ontwikkeld, waarmee ontwikkelaars RSS in hun applicaties kunnen verwerken.

Daardoor kunnen RSS-feeds ook voorzien worden als een soort meldings en distributiesysteem voor gegevens en bestanden. Voor de weergave van de lijsten heeft Microsoft de zogenaamde ‘Simple List Extensions’ ontwikkeld, die compatible zijn met RSS 2.0 en Atom-feeds.

Uiteindelijk bestaat het RSS systeem in Vista uit drie onderdelen. Als eerste is er de RSS Feed List, waarmee ontwikkelaars van applicaties toegang kunnen krijgen tot de RSS feeds waar de gebruiker op geabonneerd is. Het tweede onderdeel is de RSS Data Store. Hier wordt alle content die via RSS is gedownload op de PC opgeslagen, zoals tekst, afbeeldingen, audio, documenten en kalender items. Als laatste is er de RSS Platform Sync Engine. Deze applicatie zorgt ervoor dat de RSS feeds van de gebruiker altijd up-to-date zijn en dat de bijbehorende bestanden gedownload worden. De Sync Engine maakt gebruik van de bandbreedte die op dat moment niet gebruikt wordt, zodat de gebruiker er geen last van heeft.